Kemanda Taksim Nasıl Yapılır

Keman, klarnet ve daha bir çok sazda hepimizin sevdiği, dinlemekten veya çalmaktan oldukça keyif aldığı bir şey var; taksim. Peki kemanda taksim nedir?  Taksim nasıl yapılır? İşte bu sorularınızı cevabı burada. Kulakların pasını silen bu hoş tınılar bizlere mükemmel bir müzik ziyafeti sunmakta. Şimdi gelin keman kursu İzmir farkıyla taksim nedir kısaca bakalım.

İzmir Keman Dersi ile Taksim Nedir Öğrenin

keman

keman

Taksim: sadece sazların çalınması için hazırlanan, herhangi bir saz tarafından bir veya birkaç geçkili olarakta yapılmaktadır. Burada önemli ve belkide kulağa bu kadar hoş gelmesinin sebebi tamamen usule bağlı kalınmadan, çalan kişinin o anki ilhamına ve hayal gücüne kalmıştır. Taksimler yapılan makamın tüm özelliklerini göstermektedir. Taksim yaparken karşımıza 3 çeşit taksim çıkmaktadır. Bunlar;

  • Gösteri Taksimi
  • Ara Taksim
  • Geçiş Taksimi  

Gösteri Taksimi

Gösteri taksimi; esere başlamadan önce eserin makamına kulakları alıştırmak için yapılmaktadır. Kısa ve tek makamlı taksimlerdir.

Ara Taksim

Fasılların tam ortasında, fasılın kendi makamından başlarayarak bir kaç farklı makam dolaştıktan sonra yine ilk makama dönülmesidir.

Geçiş Taksimi

Bağlantı kurmak için yapılmaktadır. Aynı makamdaki eserler arasında bir makamdan başlayıp diğer bir makamda karar eden taksimlerdir.

Sizde bu hoş ve güzel tınıları çalmak istiyorsunuz fakat yapabilir miyim düşünceniz mi var? Çok geçmeden keman dersi İzmir sayfamızı ziyaret edin, bizimle iletişime geçin ve ücretsiz deneme derslerimize katılın. Dilerseniz hocalarımızdan taksim yapmasını rica edebilirsiniz 🙂