Keman Kursu İzmir Bilgi

Keman kursu izmir şeklinde aratıp sitemize ulaştıysanız ve keman kursu ile ilgili ayrıntılı bilgi edinmek keman kursuna dair daha fazla bilgiye sahip olmak kemanı daha ayrıntılı tanımak istiyorsanız aşağıdaki keman kursuna dair yazımız tam size göre.

Keman yaylılar ailesini en küçük üyesi konumundadır. En küçük olmasına karşın ses aralığının en geniş olan yaylıdır. Perdesiz bir enstrüman olması bakımından zor çalındığı söylenmektedir. Perdeli enstrümanlara göre daha zor olduğu bir gerçektir ancak çalınması imkansız bir enstrüman değildir. Zorluğunun yanı sıra perdesiz enstrümanların avantajlı yanları da bulunmaktadır. Sesleri sürekli net ve doğru verebilmek için notaları pozisyonlarını ve verdikleri sesleri zamanla ezberleyeceksinizdir. Bu sizin kulağınızı geliştirecek en önemli etkendir. Müzikal olarak sizi oldukça geliştirecektir.

Keman hem solo hem de eşlik enstrümanı olması kemanın popülerliğini arttırmış ve en tercih edilen enstrümanlardan biri olmasını sağlamıştır. Kemanın dünya çapında üne kavuşmasını ve yıllar içinde gelişerek günümüze gelmesinde Klasik Müziğin oldukça büyük bir yeri vardır. Günümüzde ise pek çok müzik türünde önemli bir yer tutmaktadır. Aynı zamanda perdesiz enstrüman olduğu için komaları verebilmesi bakımından Türk Müziğinde de önemli bir yer tutmuştur. Bu kemanın ülkemizde popülerliğinin arttırması için önemli bir sebep olmuştur.

Keman temelde 4 tel, köprü, üst kapak, alt kapak ve yanlık gibi bölümlerden oluşur. Keman fiyatları kalitesi ile genellikle doğru orantılıdır. Keman fiyatları çok geniş bir yelpazede sınıflandırılmaktadır. 200 lirada 20.000 liraya kadar pek çok keman bulunmaktadır. Başlangıç aşaması için orta yollu ekonomik kemanlar bulunmaktadır. Keman alırken yukarıda saydığımız bölümlerin düzgün olmasına titizlikle özen gösteriniz. Kemanı denerken her bir teliyle her noktada basma yaparak seslerin net ve temiz verildiğine emin olun.

Keman eğitimi temel olarak ilk aşamada keman tutuşundan başlamaktadır. Kemanın tutuşu ve duruşunuz keman çalmanızı ileride etkileyecek, hareket kabiliyetinizi sınırlamaması açısından oldukça önemlidir. Olması gereken tutuş ve duruş sağlandıktan sonra yay çekme denilen egzersizlere başlanır. Yay çekme oldukça önemli bir işlemdir. Çıkardığınız sesin kalitesini ve ergonomikliğini yüksek düzeyde tutabilmek için yay çekme düzgün olmalıdır. Daha sonra sağ ve sol el egzersizleri ile keman eğitimine başlanmaktadır. Başlangıç aşamasında ki bu egzersizler keman çalmanın temellerini atması bakımından temel egzersizler olarak adlandırılır. Bu egzersizlerin tam ve eksiksiz olması kaliteli bir eğitimin olmazsa olmazıdır. Bu eğitimlerde bir aşamanın atlanarak devam edilmesi ileride kemanda tam bir ilerleme sağlanamamasının yanında çalarken çeşitli zorluklarında öne çıkmasına sebep olacaktır.

Keman çalarken dikkat edilmesi gereken en önemli husus akordunun yerinde olup olmadığıdır. Perdesiz bir enstrüman olması bakımından seslerin zamanla ezberlenmesi durumu olacaktır. Yanlış akord ile çalışıldığında seslerin ezberlenememesi gibi karşılaşılabilir ve gelişim yavaş gerçekleşebilir. Bu sebepten dolayı hem çalımdan önce akordunun kontrol edilmesinde büyük yarar vardır.

İzmir Keman Dersi